DOLAR

27,4263$% 1.93

EURO

28,9545% 1.79

STERLİN

33,4991£% 0.94

GRAM ALTIN

1.653,51%2,00

ÇEYREK ALTIN

2.751,00%0,14

BİTCOİN

723785฿%1.14164

Öğle Vakti a 13:01
Sakarya KAPALI 20°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

“Diskalkuli” eğitimi tamamlandı.

ad826x90
ad826x90

Sakarya Valiliği himayelerinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen “Bilim Sakarya” projesi kapsamında, “Matematik Seferberliği” ne katkı sağlamak amacıyla Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen DİSKALKULİ (Matematik Öğrenme Güçlüğü) eğitimi tamamlandı.

FARKLI BRANŞLARDA 24 ÖĞRETMEN

Adapazarı Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlenen eğitim, Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Mutlu rehberliğinde gerçekleştirildi. Sınıf, ilköğretim matematik, psikolojik danışman ve rehberlik ve özel eğitim branşlarında 24 öğretmenin katılım sağladığı üç günlük eğitimde, “Diskalkuli”nin ne olduğu, belirtileri, nasıl müdahale edilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

MATEMATİK BECERİSİNİ GELİŞTİRME 

ad826x90

Matematik alanına özgü güçlüklere sebep olan çeşitli durumları ifade etmek için kullanılan ve aritmetik becerileri edinme yetisini etkileyen durumları tanımlayan “Diskalkuli” teriminin Matematik Seferliği kapsamında ele alındığını ve bu alanda gereken çalışmaların yapılacağını belirten Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş;  bu güçlüğü yaşayan öğrencilere yönelik ön yargıların ortadan kaldırılarak eğitimlerin ve uygulamaların artıralacağını da ekledi.

Bakırtaş; yenilik ve gelişim yolundaki çalışmaları adına Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Mutlu’ ya, eğitimi koordine eden Dr. Tuğba Dündar’ a, her daim gelişim yolunda yenilikleri takip eden öğretmenlere  katılımları ve destekleri adına teşekkür etti.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Uluslararası Zeki İmalat ve Servisi Sistemleri Sempozyumu Başladı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.