Molendyk: “Bütün sorularımın cevabı İslamda”

Sakarya Üniversitesi Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Öğrenci Topluluğu (ADEM)’nun düzenlediği “Bütün Sorularımın Cevabı İslamda” söyleşisinin konuğu Kanadalı Jenny Molendyk Divleli oldu.

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü Kahve Keyfi'nde gerçekleşen söyleşide Jenny Molendyk Divleli, hayat hikâyesinden, Müslüman olma serüveninden ve Türkiye’ye yerleşme sürecinden bahsetti.

İslam diniyle tanışma hikâyesinden bahseden Jenny Molendyk Divleli, kararlarını alırken dışlanmaktan ve soyutlanmaktan korktuğunu dile getirerek, “İşret dilini öğrenmek için eğitim alırken farklı dinleri de araştırmaya başladım. Müslüman olan birkaç kişiyle tanıştım ve daha çok araştırdım. İslam’la alakalı bir konferansa katıldım ve 21-22 yaşlarında Müslüman oldum. Aradığım soruların cevaplarını İslam’da buldum ve bu bana iyi gelmişti.” ifadelerini kullandı.

Kendi ülkesinde Müslümanlara yönelik çok fazla eylemlerin ve nefret söylemlerinin olduğunu söyleyen Jenny Molendyk Divleli Türkiye’de bu eylemlerin çok fazla olmadığını ifade ederek, “Ülkemde çok fazla İslamafobik eylemler oluyordu. Çok yanlış tanıtılıyordu. Nerede kötü bir insan varsa o Müslüman, olarak atfedilirdi. Diziler, filmler, çizgi filmler… Her yerde gerçeğin aksi yayınlanıyordu” diye konuştu.

Sohbet havasında devam eden söyleşi, soru cevap faslının ardından sona erdi.