SAÜ’De eOsmanlıca Online Eğitim Platformu Erişime Açıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) akademisyenleri tarafından hazırlanan dersler kapsamında, öğrencilere aktif kişisel geri bildirim ve alıştırmalar imkânı tanıyan eOsmanlıca eğitim sistemi, öğrencilerin Osmanlı Türkçesi derslerinden en iyi şekilde yararlanmasını amaçlıyor.

Bünyesinde toplam 79 ders barındıran eOsmanlıca eğitim sisteminde, “Doğru-yanlış, eşleştirme ve şıklı-gördüğünü yaz” tarzı cevaplandırmalara sahip testler ve ders içi etkinlikler bulunuyor.

Kişiye özel eğitim imkânı

Temel seviyeden başlayıp ileri seviyelere doğru giden eOsmanlıca eğitim sistemi, kullanıcıların seviyelerine uygun dersleri dinlemelerine ve  aşamalı bir şekilde ilerlemesine olanak sağlıyor.

Kullanıcıların eOsmanlıca platformu bünyesinde ki özel eğitimi almalarının yanı sıra, ileri seviye ders  kilitlerinin ve kullanıcının önceki konulara tam hâkim olmasını amaçlıyor.

Hazırlanan derslerle 1000 kadar kelime öğretiliyor

Özel olarak hazırlanan derslerde 1000 kadar kelime öğretiliyor, toplam 79 ders ve 1300’ün üstünde soru ile ölçme ve değerlendirme gerçekleştirilen eOsmanlıca eğitim sisteminde, “matbu eserlerde kullanılan nesih hattını, arşiv belgelerinde kullanılan rika hattı için” kursları da mevcut.

eOsmanlıca Dil Sertifikasına sahip olabilmek için Kursları başarıyla tamamlamak yeterli.