Şehirlere Araç Giriş/Çıkış Kısıtlaması ile İlgili ek genelge

İçişleri Bakanlığı araç giriş kısıtlaması getirilen büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak’ta hangi durumlarda seyahat kısıtlaması için istisnalar getirileceği ile ilgili valiliklere ek bir genelge daha gönderdi.

Buna göre; tedavi olduğu hastaneden taburcu olanlar, kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakını ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar, bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelen ve  kalacak yeri olmayanlar, askerlik hizmetini tamamlayanlar, cezaevlerinden salıverilenler valilik/kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarınca seyahat izin belgesi verilebilecek.

Seyahat izin belgesi talepleri Bakanlığı’mıza ait Alo 199 hattı, Bakanlığımızın E- Başvuru sistemi ile valilik ve kaymakamlıklardaki seyahat izin kurullarına doğrudan başvuru şeklinde  gerçekleştirilecek.  

İçşleri Bakanlığı valiliklere gönderdiği genelgede, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, koronavirüs tedbirleri kapsamında büyükşehir statüsündeki 30 il ile  Zonguldak başta olmak üzere 81 İl valiliğine Şehir Giriş/ Çıkış Tedbirleri ve Yaş Sınırlaması ile ilgili bir genelge gönderildiğini  hatırlattı. 

Valiliklere gönderilen genelgede, Şehir Giriş/ Çıkış Tedbirleri ve Yaş Sınırlaması genelgesinin  A/3/f bendi uyarınca seyahat izin belgesi düzenleneceklerin kapsamının belirlemesi ve uygulama birliğinin sağlanması amacıyla aşağıdaki durumlarının varlığını belgeleyenlerin seyahat belgesi alabileceği belirtilerek, söz konusu istisnalar şu şekilde sayıldı:  

Giriş/Çıkışlarına Kısıtlama/Yasaklama Getirilen İllere;

Kişilerin, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde Valilik/Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarınca seyahat izin belgesi verilebilecek.

Seyahat İzin Belgesi Taleplerinin Alınması İçin;