SYKD: ‘Basın Milletimizin Ortak Sesidir’

Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında ‘Basın Milletimizin Ortak Sesidir’ vurgusu yaptı.

SYKD Başkanı Necmettin Kırık mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Kurumlarla vatandaş arasında bilgi akışını sağlayarak demokrasinin korunmasında ve işleyişinde önemli bir görev üstlenmektedir.

Ülkemizin ve şehrimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, yapmış oldukları haberlerle halkımıza önemli faydalar sağlamaktadırlar.

Basın günümüzde geleneksel yazılı yayın organlarının yanısıra internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişleterek çok yönlü bilgi paylaşımına ulaşmıştır.

İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkımızın haber alma özgürlüğüne gece gündüz demeden fedakârca destek sağlayan basınımız milletimizin ortak sesi olmaya devam etmektedir.

İlimizde görev yapan yerel ve ulusal medya mensupları; Sakarya’mızın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesi için yürütülen çalışmalarda, projelerin paylaşılmasında ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde çok büyük katkı sunmaktadır.

Bu vesileyle ilimizde halkımızın gözü kulağı olan, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile görev yapan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz.” dedi.