Üyelerimizin talepleri hayata geçiyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Coronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde reel sektörün talepleri doğrultusunda yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu.

Başkan Altuğ, İş dünyasına destek olmak ve ayakta kalmalarını sağlamak amacıyla yürürlüğe giren ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’nin büyük bir bölümünün TOBB öncülüğünde oda ve borsa üyelerinin talepleri çerçevesinde şekillenmeye devam ettiğini vurguladı.

Ülke Ekonomisini Ayakta Tutan Üyelerimizi Yalnız Bırakmıyoruz

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerden gelen her talebin ve sorunların çözüm önerileri ile birlikte TOBB’a iletildiğinin altını çizen Başkan Akgün Altuğ, “Her üyemizden gelen her talep bizler için çok önemli. Üyelerimiz şundan emin olsun ki; iş dünyasının çarklarını döndürebilmesi için tarafımıza iletilen talepler incelenerek TOBB nezdinde ilgili bakanlıklara iletiliyor ve Cumhurbaşkanlığına hızla ulaşıyor. Üreterek, yatırım yaparak, istihdam sağlayarak bu ülkeyi daha ileriye taşımak için çabalayan sektör temsilcilerimizi bu zorlu süreçte asla yalnız bırakmıyoruz.

Üyelerimizin şikayet ve önerilerini almaya devam ediyoruz

Firmalarımızın yaşadığı ekonomik sıkıntıları yakından takip ediyoruz. Üyelerimiz satso@satso.org.tr adresi üzerinden “Öneri ve Şikayet Paneli” üzerinden ve çeşitli iletişim kanallarından sıkıntı ve taleplerini paylaşıyor, bizler de bunlar üzerinden istişare ederek öneriler geliştiriyoruz. Çözüme katkı vermeye gayret ediyoruz. Üyelerimizden gelen yeni şikayet ve taleplerini  de her gün almaya devam ediyoruz. Daha önce tecrübe edilmemiş bu dönemde doğru kararlar vererek salgın sürecinin üstesinden gelebiliriz.

Çok Sayıda Talebimiz Sonuçlandı

Tedbirlerin ilk alınmaya ve paketin oluşturulmaya başladığı tarihten itibaren üyelerimizin taleplerinin pek çoğu sonuçlanarak pakete eklendi. Her geçen gün desteğini daha da artıran ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’ üyelerimizin talepleri ile daha da faydalı bir şekle bürünüyor.

Üyelerimizle birlikte bu süreci atlatmakta ciddi yol kat ettiğimize inanıyorum. Bu sürecin en az hasarla atlatılmasında üyelerimizin görüşleri çok değerli. Şu bir gerçek; bu zorlu süreçten nasıl çıkılacağını, hangi ekonomik tedbirin fayda sağlayacağını, salgın sürecinde faaliyetlerini aralıksız nasıl devam ettireceklerini iş dünyamız çok daha iyi biliyor.

Üyelerimizin de içinde bulunduğu iş dünyası talepleri; vergi, mali yükler, kredi kefalet, lojistik, istihdam, tarım ve idari olmak üzere 8 başlıkta hayata geçirildi ve geçirilmeye de devam ediyor.” ifadelerini kullandı.  

İş dünyasının talepleri ile ekonomide hayata geçen tüm destekler;

VERGİ

Sektörler: Perakende Ticaret ve AVM’ler, Demir-Çelik ve Metal Sanayi, Otomotiv, Sinema-Tiyatro, Lojistik-Ulaşım, Konaklama, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Tekstil-Konfeksiyon, Etkinlik ve Organizasyon, Sağlık Hizmetleri, Mobilya İmalatı, Madencilik-Taş Ocakçılığı, İnşaat, Endüstriyel Mutfak Ekipmanları, Araç Kiralama, Basılı Yayın ve Matbaacılık, Halkla İlişkiler, Çiftçi, Terzi, Manav, Avukat, Mali Müşavir, Mimar, Mühendis, Eczacı, Doktor, Mimar, Dişçi vb ticari, zirai kazanç sahibi, serbest meslek erbabı ve tüm gelir vergisi mükellefleri

MALİ YÜKLER

KREDİ

KEFALET

İDARİ

İSTİHDAM

ULAŞIM

TARIM