“Yeniden” Sergisi Açıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde eğitim gören yirmi üç öğrencinin hazırladığı “YENİDEN” isimli sergi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

İlginin yoğun olduğu sergi, geleneksel halı-kilim motifleri ve desenlerinden esinlenerek oluşturulan birimlerin, temel tasarım ilkeleri ışığında bir araya getirilmesine ve gelenek ile yeniliğin birlikteliğine dayanıyor.

Serginin açılışına Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, STMF Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay, Dekan Yardımcıları Doç. M. Hülya Doğru ve Dr. Öğr. Üyesi Dicle Öney, öğretim üyeleri ve sanatseverler katıldı.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı Kilim ve Geleneksel Kumaş Desenleri Anasanat Dalı öğrencileri Ahmet Coşturan, Aylin Gürkan, Berat Çolak, Betül Çıra, Beyza Demir, Ece Kutlu, Elif Celep, Esad Yaldız,Esma Uludağ, Gülcan Kündü, Hilmi Kahya, İnan Burhanlı, Müberra Deniz, Nigar İvecen, Nuran Tekin,Nuri Yiğit, Nurşen Şen, Selcan Ezer, Sena Karabayır, Sinem Madenci, Rabia Akbıyık, Rümeysa Bayazıtve Zeynep Aydemir’in eserlerinden oluşan sergi, 26-29 Nisan 2022 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.