a

Arifiye’de uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi.

Sakarya polisi, Adapazarı ve Arifiye’de uyuşturucu satıcılarına yönelik 6 ayrı operasyon düzenledi. 3.800 içimlik zehirli peçete ve yüklü miktarda uyuşturucu maddeyle yakalanan şahısların üzerinden ruhsatsız silahlar çıktı. Aralarında 14 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firarilerin de olduğu 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adapazarı ve Arifiye ilçelerinde sokak satıcılarına yönelik 6 ayrı dev operasyona imza attı. Operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ve ruhsatsız silah ele geçirilirken, yakalanan şahısların kabarık suç dosyaları dikkat çekti.

Narkotik ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucu; C.K. (37), A.K. (29), G.M. (40), K.K. (29), E.K. (42) ve R.A. (40) isimli şahıslar kıskıvrak yakalandı. Şahısların ikamet ve araçlarında yapılan aramalarda uyuşturucu ticaretine dair ibretlik bir bilanço ortaya çıktı.

Zehir Tacirlerine Büyük Darbe

Yapılan aramalarda ele geçirilenler, operasyonun boyutunu gözler önüne serdi:

  • 3.800 içimlik peçeteye emdirilmiş Sentetik Cannabinoid (Bonzai),
  • 30 kilo Sentetik Cannabinoid yapımında kullanılan 10.50 gram a-m 2201 maddesi,
  • 37 gram Metamfetamin ve satışa hazır paketlenmiş uyuşturucu maddeler,
  • 1 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu kesiminde kullanılan aparatlar,
  • Uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 10.875 TL nakit para.

Yakalanan şahısların yapılan GBT kontrollerinde adeta suç makinesi oldukları anlaşıldı:

  • A.K. (29): Toplamda 14 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu,
  • R.A. (40): 1 yıl 11 ay hapis cezası ve “Kişi Hürriyetini Yoksun Kılma” suçundan arandığı,
  • C.K. (37): 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen; 3’ü “torbacı” olarak tabir edilen sokak satıcısı, 3’ü ise kesinleşmiş hapis cezası bulunan firariler olmak üzere toplam 6 şahıs, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kayıp Kızın Cesedi Gölya’da bulundu!