a
  • Arifiye Haber
  • EKONOMİ
  • Murat Ekşi “Müteahhitleri AKSA ile belediye arasında muhatap bırakmayın”

Murat Ekşi “Müteahhitleri AKSA ile belediye arasında muhatap bırakmayın”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclis Başkan Yardımcısı ve 34. Meslek Komitesi Başkanı Murat Ekşi, AKSA Doğalgaz yetkilileriyle gerçekleştirilen toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Uzun süredir müteahhitlerin yaşadığı doğalgaz bağlantı süreçleri, gaz açılış işlemleri ve kazı izinleriyle ilgili sorunların ele alındığını belirten Ekşi, çözüm sürecinde önemli mesafe kat edildiğini söyledi.



SATSO’da düzenlenen toplantıya AKSA Genel Müdürü, Yatırım Müdürü ve teknik ekip ile SATSO 7. 18. ve 34. Meslek Komitesi üyeleri katıldı. Toplantıda özellikle doğalgaz kutu bağlantıları, gaz açılış süreçleri ve sektörde yaşanan aksaklıklar kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Sorunların çözümü için süreç hızlandı


Geçtiğimiz aylarda SATSO Meclisi’nde konuyu gündeme taşıdıklarını hatırlatan Murat Ekşi, firma değişikliği ve devir sürecinin ardından yaşanan aksaklıkların son haftalarda büyük ölçüde giderilmeye başlandığını ifade etti. AKSA yetkililerinin kendilerine mevcut birikmiş işlemlerin yaklaşık 15 20 gün içerisinde tamamlanacağını aktardığını belirten Ekşi, bu sürecin ardından yeni başvuruların daha hızlı sonuçlandırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Kombi markası yerine teknik kriterler yazılsın

Toplantının en önemli gündem maddelerinden birinin projelerde kombi markasının belirtilmesi zorunluluğu olduğunu belirten Murat Ekşi, bu uygulamanın hem müteahhitleri hem de konut alıcılarını gereksiz bürokratik işlemlerle karşı karşıya bıraktığını dile getirdi. Vatandaşların bütçelerine ve tercihlerine göre farklı marka kombiler kullanabildiğine dikkat çeken Ekşi, projelere belirli bir marka yazılması halinde revizyon projeleri hazırlanmasının zorunlu hale geldiğini söyledi. Bu konuda SATSO 34. Meslek Komitesi olarak hazırladıkları çözüm önerisini yönetime yazılı olarak sunduklarını ifade eden Ekşi, projelerde kombi markası yerine yalnızca teknik ve güvenlik kriterlerinin yer almasını önerdiklerini belirtti. Gaz açılışı sırasında kullanılacak kombinin gerekli standartlara uygun olup olmadığının kontrol edilmesinin yeterli olacağını vurgulayan Ekşi, bu uygulamanın hem vatandaşın hem de sektörün işini kolaylaştıracağını kaydetti.

Kazı izinleri kurumlar arasında çözülmeli

Murat Ekşi, belediyelere de çağrıda bulunarak doğalgaz kazı izinlerinin müteahhitler üzerinden yürütülmemesi gerektiğini söyledi. Müteahhitlerin gerekli ödemeleri AKSA’ya yapmasına rağmen belediyeye giderek ayrıca kazı izni almak zorunda bırakıldığını belirten Ekşi, bu durumun hem zaman kaybına hem de gereksiz maliyetlere yol açtığını ifade etti. Kendi firmasında da aynı uygulamayla karşılaştığını dile getiren Ekşi, “AKSA’nın almakla yükümlü olduğu kazı izinleri için müteahhitler belediyelerle karşı karşıya bırakılmamalıdır. Belediyeler ile AKSA bu süreci kendi aralarında yürütmeli, müteahhitler bu işlemlerin tarafı olmamalıdır.” dedi.

SATSO Meclisi çözüm üretmeye devam ediyor

SATSO Meclisi’nin sektör temsilcilerinin sorunlarını dile getirdiği önemli bir platform olduğunu vurgulayan Murat Ekşi, meslek komitelerinin ortaya koyduğu çalışmalar sayesinde birçok sorunun ilgili kurumlara ulaştırıldığını söyledi. Ekşi, AKSA ile gerçekleştirilen toplantının yapıcı bir ortamda geçtiğini belirterek, önümüzdeki süreçte hem doğalgaz bağlantıları hem de gaz açılış işlemlerinde yaşanan sorunların tamamen ortadan kalkmasını beklediklerini ifade etti. Sektörün sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceklerini belirten Ekşi, toplantıya katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

“Sakarya her alanda çok daha güçlü bir noktaya taşınacak”