34,2496$% 0.13
37,3120€% 0.15
44,8668£% 0.1
2.926,35%0,00
4.949,00%0,04
2292132฿%1.40129
4. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu Sapanca Güral Otelde başladı.
WRI Türkiye ve Sakarya Üniversitesi ortaklığında düzenlenen 4. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu Sapanca’da gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı uzmanlar, akademisyenler ve belediye başkanlarının katıldığı sempozyumda, bu yıl Türkiye’nin altına imza attığı uluslararası antlaşmalarda yer alan taahhütlerin şehirlerde nasıl uygulanacağı masaya yatırıldı.
Sapanca’da düzenlenen “4. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu”, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Arzu Tekir’in açılış konuşmaları ile başladı.
4 farklı oturumda düzenlenen sempozyumda, “Küresel Taahhütlerden Yerel Uygulamalara”, “Küresel İklim Hedeflerine Ulaşmak & İklim Değişikliği Eylem Planları”, “Tasarımla Daha Güvenli ve Erişilebilir Kentler” ile “Verimli Binalar: Kentler için Büyük Fırsat” konuları, alanlarında uzman katılımcılar ve akademisyenlerle tartışıldı.
“Kentlerimizi daha yaşanılabilir kılacak projelerin geliştirilmesinde aracı olmak istiyoruz”
WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Arzu Tekir, “Hedefimiz bu yıl küresel taahhütlerden yerel uygulamalara temasıyla yerelde uygulanması gereken iklim değişikliği eylem planları, sürdürülebilir kentsel hareketlilik planları gibi şehirleri daha yaşanılabilir kılacak plan ve projeleri tartıştık. Yabancı konuklarımız da kendi şehirlerinden örnekler anlattılar. Hedefimiz kentlerimizi daha yaşanılabilir kılacak projelerin geliştirilmesinde bir aracı olmak istiyoruz” dedi.
“Üniversite olarak bize düşen görev nitelikli insan yetiştirmek”
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Şehirlerin yaşanılabilirliğini istatistiki olarak gösteren parametreler var. Kendi durumunu tespit edip, ülkeyle ve dünyayla kıyaslayıp, eksik yönlerini tamamladığınızda gelişmiş oluyorsunuz. Benim burada vurgulamak istediğim, bu kavramların hepsinin temel ve basit bir şeye dayandığıdır. Bunları yeni bir icatmış gibi algılamamız bizi zora soktu. Bu karmaşıklığı basitleştirmek de biz yöneticilere düşüyor. Sistemi kurunca iş basitleşiyor. Üniversite olarak bize düşen görev, nitelikli insan yetiştirmek ve bunu kurumlarla paylaşıp şehrimize destek olmaktır” ifadelerini kullandı.
“İklim Değişikliği Anlaşmasını fırsat olarak görmeliyiz”
Programda konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, “İklim değişikliği, maruz kaldığımız külfetlerin başında gelmektedir. İklim değişikliğinin ortaya çıkardığı tehdit, tüm insanlığın öncelikli sorunlarından biri haline gelmiş durumdadır. Dünyamız, ülkemiz ve kentlerimiz küresel ısınma tehdidi ile yüz yüzedir. İklim Değişikliği Anlaşmasını ve benzeri uluslararası yükümlülükleri, devlete ve yerel yönetimlere yeni yükümlülükler getirmenin ötesinde, dönüşüm için bir fırsat olarak görmeliyiz. Aldığımız tüm kararlarda, uyguladığımız tüm politikalarda, iklim etkisini dikkate almak durumundayız” diye konuştu.
SAKARYA DA BİR GRUP DADAŞIN ÖZLEM GİDERME TOPLANTISI
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.