Arifiye ilçesinde bulunan Otokar fabrikasında Mercedes-Benz Conecto şehir otobüsünün seri üretimi başladı. Otokar, Daimler Buses ve Mercedes-Benz Türk iş birliğiyle üretilen ilk Conecto, Sakarya’daki üretim hattından indirildi.

Otokar’ın Arifiye’deki üretim tesislerinde düzenlenen törenle, Mercedes-Benz Conecto’nun seri üretimden çıkan ilk aracı banttan indirildi. Törene Otokar, Daimler Buses ve Mercedes-Benz Türk yöneticileri ile projede görev alan mühendislik ve üretim ekipleri katıldı.
Otokar CEO’su Aykut Özüner, üretimin Sakarya’da başlamasının üç şirket arasındaki iş birliğinin somut sonucu olduğunu belirterek, Mercedes-Benz Conecto’yu Sakarya tesislerinde üretmekten gurur duyduklarını ifade etti.
Arifiye’de ki Otokar fabrikasında oluşturulan ek üretim kapasitesinin, Daimler Buses ve Mercedes-Benz Türk’ün Avrupa’daki müşteri taleplerinin karşılanmasına katkı sağlaması hedefleniyor.
Böylece Arifiye’deki Otokar fabrikası, Mercedes-Benz Conecto şehir otobüslerinin Avrupa pazarına yönelik üretim merkezlerinden biri haline geldi.
SATSO’dan, İş Dünyasının Yapay Zekâ ile Dönüşüm Sürecini Hızlandıracak Güçlü Protokol
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz