Avrupa Konseyi’nden şaşırtan Türkiye açıklaması geldi. Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius, 15 Temmuz darbe girişimi noktasında Türkiye’nin daha kararlı desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi noktasında Avrupa Konseyi’nin Türkiye’yi daha kararlı biçimde desteklemesi gerektiğini söyledi.
Litvanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Linkevicius, Strazburg’da, Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi Toplantısı’na katılarak üye ülkelerin temsilcilerine hitap etti.
Konuşmasında, Türkiye’nin daha kararlı biçimde desteklenmesini isteyen Linkevicius, Türkiye’nin, sığınmacı krizi, terör ve küresel güvenlik sorunlarında Avrupa’nın çok önemli bir ortağı olduğuna dikkati çekti.
Linkevicius, “Türkiye’nin ender yaşanan bir durumla karşılaştığını anlamak zorundayız, askeri darbe girişimi yapıldı. Avrupa Konseyi daha aktif rol almalı ve Türkiye’nin istikrarına destek vermeli.” ifadelerini kullandı.
Darbe girişiminden sonra Türkiye’yi ziyaret ettiğini hatırlatan Linkevicius, Türk yetkililerin, ülkede demokrasi, basın ve toplantı özgürlüğü, insan hakları ve hukuk gibi temel uluslararası değerleri korunacağı yönündeki demeçlerini anımsattı.
Askerin üzerine kolonya döküp yaktılar !
Okullar açılırken Büyükşehir’den ulaşımda kış düzeni
Türkiye Yüzyılı Buluşmaları 15 Eylül’de Sakarya’da Gerçekleştirilecek
Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu’ndan PSB ANATOLIA 2026 Fuarı’na Ziyaret
Büyükşehir meclisi toplanıyor
Başkan Yeşilyurt ”12 Eylül’ü unutmayacak ve unutturmayacağız”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz