34,0413$% -0.15
37,9135€% -0.02
44,9655£% -0.12
2.818,49%0,10
4.643,00%0,09
2060419฿%4.00046
Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından düzenlenen konferansta “Çeliğin Hayatımızdaki Yeri” konusu ele alındı.
SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen “Çeliğin Hayatımızdaki Yeri ve KARDEMİR’in Katma Değerli Teknolojik Çelik Üretimine Etkileri” konulu konferansa Kardemir A.Ş Haddehaneler Direktörü İbrahim Tozlu konuşmacı olarak katıldı.
İbrahim Tozlu sunumunda dünyadaki ve Türkiye’deki çelik sektörünün gelişiminden ve Kardemir’den bahsetti.
Çeliğin teknolojik ürünlerden savunma sanayisine, otomotiv sanayisinden ulaşıma ve makine imalatına kadar birçok alanda kullanıldığını belirten Tozlu, dünyada çeliğin seri olarak üretildiğini, şirket olarak yapmaya çalıştıklarının yeni bir çelik üretmek olmadığını, demir-çeliği yeni şartlarla üretmeye çalıştıklarını aktardı.
Üniversite-sanayi işbirliği çok önemli
Dünyada bir milyar 650 milyon ton ile bir milyar 850 milyon ton civarında çelik üretildiği, Türkiye’de ise bu sayının 34 milyon ton civarında olduğu bilgisini veren Tozlu, bu noktada üniversite-sanayi işbirliğinin çok önemli olduğunu kaydetti. Tozlu, şunları söyledi: “Altının doldurulması gereken bir şey yapmak istiyorsak bunun bir bedelinin olacağını unutmamamız gerekiyor. Bilgi; deney, gözlem ve tecrübe ile elde edilen çok değerli bir olgu. Üniversitelerin görevi bilgi üretmek. Sanayicinin görevi ise bilgiyi çıktıya ve faydaya dönüştürmek. Buna da teknoloji deniyor. Sanayi-üniversite işbirliğiyle, yapılmak istenilen şeyi sürdürülebilir ürüne ve faydaya dönüştürmek istiyoruz. Bunun için emek harcamalıyız.”
Konferans Kardemir A.Ş Haddehaneler Direktörü İbrahim Tozlu’nun konuşmasının ardından soru-cevap bölümü ile devam etti.
İstanbul Yeni Havalimanı açılıyor
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.