DOLAR

20,0902$% 0.61

EURO

21,6125% 0.94

STERLİN

24,9756£% 0.28

GRAM ALTIN

%

ÇEYREK ALTIN

%

BİTCOİN

554879฿%1.87104

Akşam Vakti a 20:34
Sakarya HAFİF YAĞMUR 18°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Kalp sağlığı için formül: Hareket ve beslenme

ad826x90
ad826x90

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferansta kalp ve damar hastalıklarına değinen Prof. Dr. Mustafa Kösecik, “Önemli olan; sağlıklı bir kalp ve bedenle doğduktan sonra bunu muhafaza edebilmektir. Burada iki temel hareket noktamız var: ilki hareket, diğeri de sağlıklı beslenmek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) işbirliği ile ‘Çocukluktan Erişkine Kalp ve Damar Hastalıklarından Korunma’ konulu konferans düzenlendi. AKM’de gerçekleştirilen programa SAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kösecik konuşmacı olarak katıldı.

Kösecik’in konuşmasından bazı satır başları ise şu şekilde:

5-15 yaş çocuklarda gözleniyor
“Kalp romatizması, kazanılmış kalp hastalıkları arasında zikredilebilir. 5-15 yaş aralığındaki çocuklarda sık görülür. Bademcik iltihabı (akut tonsillit) geçirenlerin yüzde 3’ünde de görülebilen bir durum. Yine latent (Gizli seyreden, klinik olarak belirti vermeyen) sürecinin sonunda gözleyebiliyoruz kalp romatizmasını.”

ad826x90

Asıl mesele bunu korumakta
“Şu unutulmamalıdır: ‘Bu hastalıklardan nasıl korunuruz?’ denince söyleyebileceğimiz ilk cevap, ‘Korunma, sağlıklı bir kalp ve bedenle doğmakla başlar’ şeklinde olur. Biz bu korunmanın çocukluktan yetişkinliğe kadar önemini vurguluyoruz. İki temel hareket noktamız var: ilki hareket, diğeri de sağlıklı beslenmek. Asıl önemli olan; sağlıklı bir kalp ve bedenle doğduktan sonra bunu muhafaza edebilmektir.”

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kalp ve damar hastalıkları konuşulacak

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.