34,2099$% 0.01
36,7939€% 0.09
44,3005£% 0.23
2.924,72%0,00
4.928,00%0,04
2590662฿%8.44839
Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nun 10 Ocak 2019 tarihli toplantısında alınan kararla başlatılan “Şiddetsiz Toplum Kampanyası” çerçevesinde gerçekleştirilen çalıştaya Sakarya Barosu’nu temsilen katılan Baro İnsan Hakları Merkezi ve Kadın Hakları Merkezi üyesi Av. Ayşe Özkul Erdem katıldı. Erdem, “Şiddet, toplumun her kesiminde; evde, okulda, iş yerinde, doğada, hatta en üst kamu kurumlarında, milletin meclisinde dahi olmaktadır. Temelde canlı olan herkese; insana, kadına, çocuğa, yaşlıya ve hayvana karşı gizli veya alenen, farklı şekillerde, fiziksel ve psikolojik olarak şiddet gerçekleşebilmektedir” dedi.
Sakarya Barosu İnsan Hakları ve Kadın Hakları Merkezi üyesi Av. Ayşe Özkul Erdem, Türkiye Barolar Birliği tarafından Ankara’da düzenlenen “Şiddetsiz Toplum Kampanyası” çerçevesinde gerçekleştirilen çalıştaya katıldı.
Çalıştay Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu başkanlığında gerçekleştirilirken, baroların İnsan Hakları, Kadın Hakları, Çocuk Hakları ve Hayvan Hakları Komisyonlarını temsilen 46 barodan 52 avukat katıldı.
Şiddet sarmalı bir nevi bulaşıcı hastalık
Sakarya Barosu’nu temsilen katılan Av. Ayşe Özkul Erdem çalıştay kapsamında yaptığı konuşmada, “Şiddet, toplumun her kesiminde; evde, okulda, iş yerinde, doğada, hatta en üst kamu kurumlarında, milletin meclisinde dahi olmaktadır. Temelde canlı olan herkese; insana, kadına, çocuğa, yaşlıya ve hayvana karşı gizli veya alenen, farklı şekillerde, fiziksel veya psikolojik olarak şiddet gerçekleşebilmektedir. Hatta bazı ülkelerde ırk, din ve millet ayrımı sebebiyle ceza yaptırımı dahi olmadan söz konusu olabilmektedir. Bu şiddet sarmalı, bir nevi bulaşıcı bir hastalık olup bunun yok edilmesi veya en aza indirgenmesi için iletişimin, eğitimin, psikolojik, sosyal, maddi ve manevi desteğin, kurumsal iş birliğinin sağlanması gerekir. Bu nedenle toplum şiddeti kavramından şiddetsiz topluma geçiş için Türkiye Barolar Birliği nezdinde ve koordinatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayda baro temsilcileri ve hukukçular olarak yapacağımız çalışmanın, bireylere, topluma ve devlete katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
Şiddetsiz Toplum Kampanyası çalıştayında tespit edilen sorun ve çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağı ve bu çalıştayın sistematik olarak devamının geleceği bildirildi.
Ertesi gün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi iş birliği ile düzenlenen “Kadın Ve Hukuk” sempozyumuna katılan Erdem, 2 gün süren sempozyumda 4 salonda 4’er oturum halinde kadın hakları, kadın temsili, kadın cinayetleri, iş yerinde mobing, kadına karşı şiddet, aile, boşanma, velayet, çocuk evlilikleri gibi pek çok konuda yapılan sunumların, uygulamadaki bazı sorunlara katkı sağlayacak çözümlere ulaşmak adına, çok fayda sağlayacağını belirterek, etkin çalışmalarından dolayı Türkiye Barolar Birliği’ne teşekkür etti.
Güzel Sanatlar Lisesi’nden ‘Milletin Sesi Mehmet Akif’ konulu resim sergisi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.