Büyükşehir Belediyesi, çocuklarda çevre bilinci ve farkındalığı oluşturmak için ilk ve ortaöğretim okulları arasında “Elektronik Atık ve Atık Pil Toplama Yarışması” düzenliyor. 29 Ocak tarihine kadar atık toplama konusunda yapılacak yarışmayı kazanan okullara ödüller dağıtılacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, “Atığını ayrıştır, Yarınını Aydınlat” sloganıyla çocuklarda çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve temiz çevre farkındalığı oluşturmak adına “Elektronik Atık ve Atık Pil Toplama Yarışması” düzenliyor.
İlk ve ortaöğretim arasında düzenlenecek yarışmada atıkları en çok toplayan okullara birbirinden farklı ödüller dağıtılacak.
İl Milli Eğitim’e bilgi vermek zorunlu
Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak için başlatılan hareket kapsamında bu yarışmaya, ilk ve ortaöğretim okulları İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarak katılabilecek.
İlk 7’ye ödüller var
Yarışma kapsamında okullarda elektronik ve pil atıkları 29 Ocak Çarşamba gününe kadar toplanacak.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından alınıp yarışma jürisi tarafından değerlendirilecek bu atıklar arasından kriterlere uyan ve en fazla hacmi sağlayan okullar ödül kazanacak. Ödüller ise düzenlenecek ödül töreniyle takdim edilecek.
Tüm okullara davet Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Daha yaşanılabilir ve çok daha güzel bir Sakarya hedefiyle ilk ve ortaöğretim okulları arasında “Elektronik Atık ve Atık Pil Toplama Yarışması” düzenliyoruz. Bu yarışmayla öğrencilerimize küçük yaşta çevre bilincini aşılamak ve farkındalığını oluşturacağız. Yarışmamızın sonucunda ise okullarımız birbirinden farklı hediyeleri kazanmış olacak. Çevreye duyarlı bir nesil hedefiyle gerçekleştirdiğimiz yarışmamıza tüm ilk ve ortaöğretim okullarımızı davet ediyoruz” denildi.
Engelsiz yürekler bu şenlikte buluşacak
30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel dev futbol turnuvası
Baro Başkanı Adıyaman’ın Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı
Başkan Tever “Organize sanayi bölgelerimizle gurur duyuyoruz”
Vali Rahmi Doğan’dan “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” Mesajı
SGB Başkanı Çetin’den 24 Temmuz mesajı: ”Basın özgür olmalı”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz