Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği (RATED) Başkanı H. Remzi Adıyaman, CHP Grup Sözcüsü Şaban Koludra’nın meclis kürsüsünden gazetecileri hedef alan açıklamalarına sert cevap verdi.

RATED Başkanı Adıyaman;
”CHP Grup Sözcüsü Şaban Koludra’nın Meslektaşlarımızı Hedef Alan Sözleri Hakkında
Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, üstelik 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü gibi mesleğimizin onurlandırıldığı bir haftada, CHP Grup Sözcüsü Şaban Koludra’nın basın mensuplarını zan altında bırakan talihsiz açıklamalarını şaşkınlık ve üzüntüyle takip ettik.
Sayın Koludra’nın, gazetecilerin sahada verdikleri emeğin yazı işlerinde “dışarıdan gelen baskılarla” değiştirildiği yönündeki imaları, Sakarya basınına atılmış çirkin bir iftiradır ve kabul edilemez. Gazetecilik mesleğini “baskı ve para karşılığı” yönlendirilen bir yapı gibi göstermeye çalışmak, “çamur at izi kalsın” anlayışının bir tezahürüdür.
Şunu net bir şekilde ifade etmek isteriz ki; Sakarya basını kalemini satmaz, talimatla haber yapmaz. Ortaya attığı iddiayı ispatlayamayan herkes, kamuoyu vicdanında müfteri durumuna düşecektir.
Bu vesileyle, meclis kürsüsünden “Ben hiçbir gazetecinin kalemini parayla satacak olduğuna inanmıyorum” diyerek 40 yıllık siyasi tecrübesiyle basının onuruna sahip çıkan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Alemdar’a, meslektaşlarımıza duyduğu güven ve verdiği destek için teşekkür ediyorum.
Basın camiasını töhmet altında bırakan bu üslubu ve asılsız ithamları nedeniyle Şaban Koludra’yı şiddetle kınıyor; kendisini Sakarya basınından derhal özür dilemeye davet ediyoruz.”dedi.
Büyükşehir sporcusu Abdülsamet Antalya’da podyuma çıktı
30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel dev futbol turnuvası
Baro Başkanı Adıyaman’ın Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı
Başkan Tever “Organize sanayi bölgelerimizle gurur duyuyoruz”
Vali Rahmi Doğan’dan “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” Mesajı
SGB Başkanı Çetin’den 24 Temmuz mesajı: ”Basın özgür olmalı”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz